تماس فوری : 09120714820

معرفی دوربین های ترموگرافی

دوربین حرارتی چیست ؟

سؤالی است که ممکن است ذهن افرادی که قصد استفاده از آن را در میان ابزارآلات مورد نیاز صنعت خود دارند  را به خود مشغول کرده باشد . به این خاطر در این مقاله سعی خواهیم کرد تا با معرفی دوربین های ترموگرافی بتوانیم تا حدودی به سؤالات و ابهامات شما در این زمینه پاسخ دهیم .

دوربین ترموویژن یا حرارتی در واقع ابزاری است که به منظور تشخیص عیوب در فرآیند نگهداری و تعمیرات ، مبتنی بر پایش وضعیت استفاده می شود . در واقع هرگونه خرابی یا نقصی که در وسایل ، خود را با اختلاف دما نسبت به نقاط اطراف خود نشان می دهد با آن ها قابل شناسایی و ردیابی است چرا که دوربین های حرارتی از تشعشعات منتشر شده از دستگاه ها برای تصویر برداری گرمایی استفاده می کنند

نحوه عملکرد دوربین ترموویژن یا حرارتی

اگر کمی به ساختار این دوربین ها دقت کنیم خواهیم دید که آن ها به صورت مستقیم دما را اندازه گیری نمی کنند . این نوع از دوربین ها با دریافت امواج مادون قرمز ساطع شده از جسم و مطابق با پیکربندی هایی نظیر دمای محیط ، فاصله دستگاه تا هدف و …که کاربر روی دستگاه از قبل اعمال کرده است ، اندازه گیری های لازمه را صورت داده و نتیجه را در قالب دما برای شما نشان می دهند

تصورات اشتباه در مورد دوربین حرارتی چیست ؟

از جمله تصورات اشتباهی که در مورد آن ها در میان برخی از افراد رایج است می توان به توانایی آن ها در دیدن درون اجسام اشاره کرد . در اینجا باید گفت که این تصور کاملاً اشتباه است ، چرا که این موضوع هیچ چگونه پایه و اساس علمی ندارد . با کمی مطالعه در این زمینه به راحتی متوجه خواهیم شد که امواج مادون قرمزی که از آن ها برای اندازه گیری دما در دوربین ها استفاده می شود ، سطح انرژی پایین تری نسبت به امواج مرئی دارند . این ضعف در سطح انرژی باعث می شود تا آن ها نتوانند حتی مثل نور از درون شیشه و هیچ جسم صلبی عبور کنند . در این بین تنها تعداد اندکی از مواد چون ژرمانیوم هستند که می توانند آن ها را از خود عبور دهند . اگر قصد دیدن درون یکی از تجهیزات خود با دوربین ترموویژن را دارید ( برای مثال یک تابلو برق و مواردی این چنینی) می توانید از پنجره های مادون قرمز که از فلز ژرمانیوم ساخته می شوند استفاده کنید و با قرار دادن آن ها روی  تجهیز مورد نظر این کار را به‌راحتی انجام دهید

انواع دوربین حرارتی چیست ؟

در تقسیم بندی دوربین های حرارتی آن ها را بر اساس معیار های مختلف در دسته های متفاوتی قرار می دهند ولی به طور کلی می توان آن ها را در گروه باند کوتاه (محدوده ۰ تا ۲ میکرومتر) ، باند متوسط محدوده (۲ تا ۵.۵ میکرو متر) و باند بلند (از ۵.۷ تا ۱۵میکرو متر) قرارداد . این تقسیم بندی راهنمای خوبی برای انتخاب دستگاه مناسب با نوع نیاز فرد یا صنعت مورد نظر می باشد ؛ چرا که هرکدام از آن ها مناسب استفاده در موقعیت خاص طراحی شده برای آن هستن

 برای مثال دوربین های ترموگرافی معمولی تنها قادر به نمایش نمودار حرارتی سطوح جامد و مایع هستند و شما در حالت عادی و طبیعی قادر به اندازه گیری طیف حرارتی گازها با آن ها نخواهید بود . به همین خاطر متخصصان این حوزه در شناسایی نشتی ها و طیف های دمایی گاز ها در شاخه ای از دوربین های حرارتی باند طیفی آن ها را محدود کرده اند تا بتوان از آن ها برای شناسایی رنج دمایی گاز ها استفاده کنند

معرفی قابلیت های دوربین های ترموگرافی

ترموگرافی امروزه به عنوان یکی از این روش‌ های بروز در عیب یابی پیشگیرانه و پایش وضعیت  تجهیزات صنعتی در دنیا شناخته می شود. عیب یابی تجهیزات الکتریکی، دوار، مکانیکی، عایق‌ها در صنایع نیروگاهی، صنایع نفت و گاز پتروشیمی، فولاد، سیمان و … بررسی تلفات و نشتی حرارت در ساختمان‌ها و کوره‌ها ، کاربرد در آتش نشانی ها، پزشکی، دامپزشکی و البته کاربردهای نظامی، تنها بخشی از استفاده دوربین‌های ترموگرافی در سراسر دنیا است.

دوربین‌های ترموگرافی، مانند چشمی مسلح شده به سنسور مادون قرمز و حساس به تابش حرارت است که با دریافت و آنالیز امواج تابشی ارسالی از تجهیزات، امکان شناسایی نواحی معیوب یا مشکوک به خرابی را به کارشناس ترموگرافی می‌دهد.

دوربین های ترموگرافی دارای مشخصه های متفاوتی هستند که به سبب گوناگونی و تنوع بسیار زیاد این تجهیزات شده است ؛ مهم ترین پارامترهای این دسته عبارتند از:دوربین های ترموگرافی دارای مشخصه های متفاوتی هستند که به سبب گوناگونی و تنوع بسیار زیاد این تجهیزات شده است ؛ مهم ترین پارامترهای این دسته عبارتند از:

رنج دمایی

رنج دمایی که یک دوربین ترموگرافی تشخیص می‌دهد از مهم ترین ویژگی های آن به شمار می رود. از این رو دوربین های متنوع با پوشش رنج دمایی منفی
تا دمای بالا دسته بندی های متفاوتی خواهند داشت. در بحث کمینه دمایی که دوربین حرارتی قابلیت تشخیص آن ها را دارا می باشد عمده دوربین های صنعتی رنج دمایی ۲۰- یا ۳۰ درجه-را پوشش می‌دهند. در بحث حداکثر دمای مورد پایش بحث بسیار گسترده می باشد. دوربین های با رنج ۳۵۰ و ۳۸۰ درجه سانتیگراد در دسته اول برای کارهایی با رنج دمایی معمولی معرفی می‌شوند. در این دسته می توان دوربین FLIR TG165 و TESTO 875 را می توان معرفی نمود. در دسته بندی وسیع تر برای پایش دمایی، دوربین‌هایی با رنج دمایی ۵۵۰ و ۶۵۰ درجه را می توان معرفی نمود.

در این رنج تنوع دوربین های ترموگرافی بسیار زیاد است. به عنوان نمونه می توان دوربین های HTI با قابلیت اتصال به تلفن همراه هوشمند، دوربین ترموگرافی TESTO 875 II ، دوربین ترموگرافی TESTO 872 و TESTO 868 ، دوربین PRO FLUKE TI 401 را معرفی نمود.

رزولوشن دوربین های حرارتی

دوربین های ترموگرافی دارای قابلیت تصویر برداری و تحلیل در نرم افزارهای مربوطه را عمدتاً دارا می باشند. از طرفی کاربرهای دوربین های ترموگرافی علاقمند هستند تا تصویری با کیفیت و وضوح بالا را بلافاصله پس از تصویربرداری مشاهده و تحلیل نمایند. از این رو استفاده از دوربین با رزولوشن بالا حائز اهمیت می باشد.

برای نمونه دروبین FLUKE TI400 دارای رزولوشن ۲۴۰*۳۲۰ می باشد در حالی که دوربین ترموگرافی pro FLUKE TI 401 دارای رزولوشن ۴۸۰*۶۴۰ می باشد.

حساسیت دمایی

این معیار قدرت تفکیک کنندی یک دوربین حرارتی را مشخص می کند ، برای مثال در دوربینی با حساسیت دمایی ۰.۰۳ درجه سانتی گراد ، برای کاربر این امکان وجود دارد
که تمامی دما ها را با اختلاف ۰.۰۳ درجه سانتی گراد و به صورت تفکیک شده با رنگ های متفاوت مشاهده کند

قابلیت PIP

قابلیت تصویر در تصویر در دوربین های ترموگرافی بسیار جذاب و حائز اهمیت می باشد. این آپشن تصویر ترموگرافی و تصویر واقعی را به صورت یکجا در اختیار کاربر
قرار می‌دهد و تحلیل و بررسی ترموگرافیکی را تسهیل می نماید.

قابلیت انتشار

قابلیت انتشار ماده به قابلیت انتشار تشعشع توسط سطح آن جسم گفته می‌شود. ضریب نشر یا همان قابلیت انتشار تشعشعی خاصیتی از ماده می‌باشد که بیان‌کننده نسبت انرژی تشعشع شده توسط ماده مورد نظر به انرژی تشعشع شده توسط یک جسم سیاه در همان درجه حرارت است.
بدیهی است این ضریب بدون بعد است. یک جسم سیاه رنگ ایده‌آل دارای ضریب انتشار معادل ۱ است. هر جسم دیگر بجز جسم سیاه مطلق دارای ضریب انتشار کمتر از یک خواهد بود.

در یک قاعده کلی اجسام غیر فلزی (بخصوص اجسام کدر) قابلیت انتشار بالایی دارند در حالیکه این قابلیت در فلزات بستگی به نوع فلز و شرایط سطح آن دارد. سطوح صیقلی فلزی تشعشع کمتری دارند درحالیکه سطوح زبر یا اکسید شده بیشتر تشعشع می‌کنند. به‌طور مثال سطح صیقلی شده نقره دارای ضریب نشر۰٫۰۲ است.

ملاک های مهم در انتخاب دوربین حرارتی چیست ؟

قبل از هر چیز باید گفت که گران قیمت بودن یک دوربین حرارتی هرگز نمی تواند ملاک خوبی برای انتخاب این گونه ابزار باشد ؛ چرا که در برخی موارد دوربینی ارزان قیمت با توجه به شرایط محیطی کارایی به مراتب بهتر از نوع گران قیمت خود خواهد داشت .

در ادامه برخی از ملاک های مهم در انتخاب دوربین حرارتی را معرفی خواهیم کرد تا انتخابی آگاهانه تر داشته باشید .

۱. کیفیت تصویر دیتکتور

بالارفتن کیفیت تصویر یا به عبارتی تعداد پیکسل حرارتی ارتباط مستقیمی با دقت دوربین و نحوه تصویر برداری آن دارد . با بالارفتن رزولوشن دوربین کیفیت عکس حرارتی نیز به همان نسبت بالا می رود و شما شاهد دقت اندازه گیری بیشتری مخصوصاً در فواصل دورتر خواهید بود .

۲. گستره دمایی

این حد محدوده اندازه گیری استاندارد دوربین را تعیین می کند که باید متناسب با نیاز کاربر انتخاب شود .

۳. میدان دید

میدان دید محدود برای فاصله های دور و میدان دید باز برای فاصله های نزدیک مناسب تر است .

۴. حساسیت دمایی

این معیار قدرت تفکیک کنندی یک دوربین حرارتی را مشخص می کند ، برای مثال در دوربینی با حساسیت دمایی ۰.۰۳ درجه سانتی گراد ، برای کاربر این امکان وجود دارد که تمامی دما ها را با اختلاف ۰.۰۳ درجه سانتی گراد و به صورت تفکیک شده با رنگ های متفاوت مشاهده کند .

۵. فوکوس یا تنظیم فاصله عدسی ها

در این دوربین ها حالت های مختلفی برای کنترل فوکوس مانند دستی ، اتوماتیک و یا از طریق کامپیوتر و توسط ریموت کنترل وجود دارد که تا حدود زیادی بستگی انتخاب کاربر در این زمینه دارد .

۶. قابلیت زوم

برخورداری از زوم دیجیتال گرچه یک مزیت محسوب می شود ولی در اکثر موارد کیفیت عکس را پایین می آورد .

۷. فاصله بین پیکسلی دیتکتور حرارتی

برای فواصل دور بهتر است تا این فاصله کمتر باشد و در فاصله های نزدیک بیشتر

۸. نقطه Spot

این نقطه نشانگر تعداد نقطه ها ، ناحیه ها و خطوطی است که یک کاربر می تواند در نمایشگر قرار دهد تا بتواند به طور هم زمان چند دستگاه را از نظر دمایی با هم مقایسه کند

۹. دقت در اندازه گیری

رابطه معکوسی با پایین بودن این عدد و بالاتر رفتن دقت در دوربین وجود دارد

۱۰. نمایش هم زمان تصاویر دمایی و طبیعی

قابلیت ارائه تصاویر حرارتی و طبیعی قسمت معیوب در کنار یکدیگر

۱۱. اندازه گیری شار حرارتی

داشتن این قابلیت باعث می شود تا بتوانید
میزان شار حرارتی انتقال یافته از قسمت های مختلف تصویر را اندازه گیری کنید .

۱۲. اندازه گیری طول و مساحت هدف

برخوردار بودن از قابلیت اندازه گیری هوشمند مساحت جهت تعیین میزان رسوب یا خوردگی

۱۴. قالب رنگ

در اختیار داشتن پالت رنگی متفاوت به آنالیز حرارتی و توانایی عیب یابی شما کمک شایانی خواهد کرد .

۱۵. برخورداری از تصویر برداری پانورما

با این قابلیت قادر خواهید بود تا تصاویر گسترده ای را به صورت عرضی و یا طولی تهیه نمایید و از گرفتن چندین عکس و مدیریت تک تک آن ها اجتناب کنید .

۱۶. ضبط صدا

توانایی ذخیره صدای کاربر برای ضمیمه کردن راهنما و یا توضیحات متخصص روی تصاویر گرفته شده .

۱۷. نشانگر لیزری

جهت تعیین نمودن هدف در زمان تصویر برداری (به‌ویژه در زمان یکسان بودن دمای هدف با محیط پیرامون)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس کپتچا گوگل مورد نیاز است که تابع گوگل است سیاست حفظ حریم خصوصی و شرایط استفاده.

Iبا این شرایط موافقید.

کلیه محصولات گارانتی یک ساله

هیچگونه نگرانی بابت شکست صفحه و ... نداشته باشید.

خدمات پس از فروش ۱۰ساله

با خیال راحت درخواست بگذارید.

نوآوران پایش یکی از پیشگامان پایش وضعیت

از سال ۹۱ در حوزه خدمات، فروش و آموزش در خدمت شما هستیم.